Makelaar WijzerWonen Vaals ziet trend - ‘Stijgende vraag naar huizen bij Duitsers’

Steeds meer Duitsers tonen interesse in woningen in Vaals. Die trend signaleert makelaar WijzerWonen in Vaals. De Vaalser makelaar is afgelopen najaar begonnen met het adverteren in Duitse kranten en op websites.

immovaals.nl - immovaals.de -  immobilienvaals.nl - immobilienvaals.de -  hypotheekadvies - WijzerWonen Makelaardij - Hypotheken en Verzekeringen


Makelaar WijzerWonen Vaals ziet trend - ‘Stijgende vraag naar huizen bij Duitsers’

“Dit lijkt nu zijn vruchten af te werpen” zegt Roy Bergs van WijzerWonen. In de eerste twee weken van 2011 was er veel vraag van Duitse kopers en huurders naar woonruimte in Vaals, aldus Bergs. Volgens hem kiezen vooral jonge gezinnen voor wonen in Vaals omdat in de regio Aken de prijzen van huizen fors zijn gestegen. WijzerWonen gaat om die reden haar activiteiten op de Duitse markt uitbreiden. Volgens Bergs is de toekomst van de Vaalser woningmarkt voornamelijk te zoeken in de regio Aken. Overigens is de woningmarkt in de grensplaats tegen de landelijke ontwikkeling nog in beweging, stelt de makelaar. Veel woningen wisselen nog van eigenaar en ook veel oud-Vaalsenaren keren terug naar hun vroegere woonplaats. Vaals richt zich steeds meer op de woningmarkt over de grens. Woningstichting Vaals en hun Akense tegenhanger maakten deze week bekend dat ze samen een bouwplan aan de Grensstraat willen aanpakken.

Bron: Limburgs Dagblad, 21-01-2011


Terug




Contactgegevens

Bezoekuren

Welkom op afspraak - geen vaste bezoekuren


Telefonisch bereikbaar

Ma/Vrij:  9:00 - 17:00 uur