WijzerWonen partner in Heuvelland Tuk Tuk - Eigenaar Roy Bergs ziet euregionale kansen

De Stichting Heuvelland Tuk Tuk is een samenwerking aangegaan met makelaardij WijzerWonen in Vaals. Naast Permobil Nederland in Heerlen is ook dit bedrijf financier in dit project. Roy Bergs van WijzerWonen ziet een grote meerwaarde en noemt het project onder andere een impuls voor de werkgelegenheid in de regio Vaals: “het geeft werkzoekenden een mooie kans om op zelfstandige wijze een nieuwe kans op de arbeidsmarkt te creeeren. Bovendien gaat het hier om een compleet nieuwe beleving van het toerisme in het Heuvelland en profileert Vaals zich tegelijkertijd als gemeente die zich inzet voor duurzaam vervoer. Daarnaast maakt deze bijzondere vorm van vervoer ook zichtbaar in welke unieke omgeving wij leven. En dat willen we graag uitdragen. Ook biedt de Tuk Tuk een euregionale schakel met als voorbeeld Aken, waarbij Vaalser ondernemers zich op een bijzondere manier zichtbaar kunnen maken,”aldus Bergs.


WijzerWonen partner in Heuvelland Tuk Tuk - Eigenaar Roy Bergs ziet euregionale kansen

De Stichting Heuvelland Tuk Tuk gaat bovendien samenwerken met Eco Fun tours. Heuvelland Tuk Tuk is de eerste Nederlandse partner in Limburg van het Belgische bedrijf. Eco Funtours is gespecialiseerd in elektrisch vervoer. Het bedrijf verhuurt elektrische voertuigen zoals, scooters, buggy’s, Clubcars, roadsters, hummers en Tuk Tuks. Bovendien verzorgt het bedrijf een totaal concept met routes, stopplaatsen en arrangementen. Het bedrijf gaat het bestaande concept aanbieden in heel Limburg.

Door de samenwerking wordt het mogelijk om nog dit seizoen ook elektrische Tuk Tuks in het Heuvelland te laten rijden. Deze Tuk Tuks zullen in eerste instantie dienst doen als shuttles op vaste routes in voorlopig Vijlen en Vaals. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor verhuur en losse ritten. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met bestaande vervoerders, zoals taxibedrijven en andere toeristische vervoerders zoals Mevi Tours in Vijlen.

Zoals eerder gemeld is het project bedoeld als stimulans voor de werkgelegenheid. Zo krijgen werkzoekenden de kans om als bestuurder van de Tuk Tuks aan de slag te gaan. Bovendien wil de Stichting Heuvelland wegbereider zijn van duurzaam vervoer in het Heuvelland.

Heuvelland Tuk Tuk is een initiatief van DNA Insenzo en cafe restaurant Cuba Libre uit Vijlen, Permobil Nederland uit Heerlen en WijzerWonen uit Vaals.


Terug
Contactgegevens

Bezoekuren

Welkom op afspraak - geen vaste bezoekuren


Telefonisch bereikbaar

Ma/Do:  9:00 - 17:00 uur
Vrijdag:  9:00 - 16:00 uur
* buiten de aangegeven tijden alleen voor spoed en/of schademeldingen.