Makelaardij: Toegevoegde waarde aankoopmakelaar bij uitbrengen bod

Het is druk op de woningmarkt en huizenkopers hebben vaak niet meer eens de tijd om een tweede bezichtiging in te plannen. Met druk op de ketel kan een aankoopmakelaar het verschil maken in het uitbrengen van een goed openingsbod. Hoe precies?


Makelaardij: Toegevoegde waarde aankoopmakelaar bij uitbrengen bod

Het juiste bedrag bieden

Een aankoopmakelaar adviseert over de hoogte van het bod. Wat waren de vraagprijzen bij vergelijkbare verkochte woningen in de wijk en wat waren de daadwerkelijk verkoopprijzen? Moet u misschien zelfs wel boven de vraagprijs bieden vanwege de woninggekte?

Het bod uitbrengen

De aankoopmakelaar zal ook het bod uitbrengen. Slim om dat te doen per telefoon om de eerste reactie te peilen bij de verkopende, maar ook om daarna het bod per e-mail te bevestigen. In het geval dat de kopers aanspraak willen doen op de ontbindende voorwaarden, kan de aankoopmakelaar simpel aantonen dat deze zijn gedeeld.

Ontbindende voorwaarden

Het opstellen van de ontbindende voorwaarden zelf is natuurlijk ook belangrijk. Mocht de hypotheekaanvraag niet goedgekeurd worden, kan de woningkoper nog onder de aankoop uit. Andere ontbindende voorwaarden zijn het krijgen van een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en de uitkomsten van de bouwkundige keuring.

Het stellen van deadlines

Stel deadlines over de geldigheid van het bod. Geef ook aan wanneer de kopers de woning willen betrekken en als zij langer de tijd willen nemen voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring. De aankoopmakelaar adviseert bij het stellen van deadlines, want is het waard om zo een droomwoning te verliezen?

Wees voorbereid op de volgende stap

De aankoopmakelaar dient de kopers voor te bereiden op alle mogelijke reacties op het openingsbod. Wat te doen bij een akkoord, maar vooral wat te doen bij een tegenbod. Daarbij gaat het niet alleen over het aankoopbedrag, maar ook over de ontbindende voorwaarden.

Weten wat WijzerWonen als aankoopmakelaar voor jou kan betekenen?

Wij informeren je graag: tel. 043-3064789 of WijzerWonen.nl/contact

 

Bron: Vastgoedactueel / Erik Slijkoord


Terug
Contactgegevens

Bezoekuren

Welkom op afspraak - geen vaste bezoekuren


Telefonisch bereikbaar

Ma/Vr:  9:00 - 21:00 uur
* buiten de aangegeven tijden alleen voor spoedmeldingen.