Een op drie autopolissen heeft geen aanschafwaarderegeling

Een derde van de autoverzekeringen heeft geen aanschafwaarderegeling voor tweedehandsautoís. Raakt een auto total loss of wordt hij gestolen, dan kan het ontbreken van zoín regeling de verzekerde enkele duizenden euroís schelen.


Een op drie autopolissen heeft geen aanschafwaarderegeling

In een recent onderzoek werden bij 36 polissen van 30 verzekeringsmaatschappijen de vergoedingen voor total loss en diefstal bij tweedehandsauto’s vergeleken.

24 polissen hanteren een aanschafwaarderegeling voor occasions. Bij 12 polissen gold zowel bij de WA plus als bij allriskdekking geen aanschafwaarderegeling. Verzekeringen zonder zo’n regeling vergoeden doorgaans de dagwaarde, gebaseerd op de ANWB Koerslijst.

De boot in

Consumenten worden gewaarschuwd goed op te letten of hun verzekering een aanschafwaarderegeling heeft. In het onderzoek vergeleek werden bij vijf veel verkochte occasions de aankoopprijs met de dagwaarde vergeleken. Hieruit blijkt dat zelfs als je auto op de dag van aankoop total loss raakt of gestolen wordt, je met een dagwaarderegeling tot wel €2.000 euro minder vergoed krijgt dan wat je voor de auto hebt betaald. Wie voor zijn tweedehandsauto een verzekering kiest die alleen de dagwaarde vergoedt, kan bij total loss of diefstal flink de boot in gaan.

Sommige autoverzekeringen vergoeden een vervangingswaarde als een tweedehandsauto gestolen wordt. Meestal is dat de dagwaarde van de ANWB Koerslijst plus 10%. Die regeling is gunstiger, maar nog steeds kunnen verzekerden bijna €800 euro mislopen in vergelijking met een aanschafwaarderegeling. De premie is bij verzekeringen met vergoeding van de aanschafwaarde vaak wel hoger.

Wil je weten of jouw autoverzekering een aanschafwaarderegeling heeft? Overstappen of autoverzekering afsluiten? Wij helpen je graag.

WijzerWonen, ook voor verzekeringen!

 

Bron: geld.nl


Terug
Contactgegevens

Bezoekuren

Ma/Do:  9:00 - 17:00 uur
Vr:  9:00 - 16:00 uur


Telefonisch bereikbaar

Ma/Vr:  9:00 - 21:00 uur
Za:  9:00 - 15:00 uur
* buiten de aangegeven tijden alleen voor spoedmeldingen.