7†slimme bespaartips die zorgverzekeraars je†niet vertellen!†

WijzerWonen Verzekeringen wil graag dat jij jouw risico's tegen de beste prijs en voorwaarden verzekerd hebt. Een van de meest impactvolle risico's is jouw gezondheid. Toch zien we dat nog veel verzekeringsrelaties oververzekerd zijn, en hierdoor te veel premie betalen. Dat vinden wij zonde†en jammer van jouw centen...


7†slimme bespaartips die zorgverzekeraars je†niet vertellen!†

Lees de 7 slimme bespaartips voor jouw zorgverzekering en doe er je voordeel mee.

1 - Ga op zoek naar de goedkoopste basiszorgverzekering. Aanvullend verzekeren? Zoek dan naar de beste voorwaarden tegen de beste prijs, maak hierbij gebruik van verschillende vergelijkingssites. Besparing: al snel € 180,- per jaar.

2 - Wat te doen met eigen risico? Kijk terug naar jouw zorgverbruik van de afgelopen 3 jaren. Was jouw eigen bijdrage minder dan € 385,- en verwacht je dit ook in 2018? Heb je verder meer dan € 500,- aan spaargeld? Kies dan voor een eigen risico op maximaal € 885,-, met een directe besparing van € 240,- aan premie op jaarbasis.

3 - Fysiotherapie kost per consult ca. € 29,-. Verwacht je meer dan 2 consulten bij de fysio dan meeverzekeren. Bij de 3de keer bespaar je namelijk al € 29,- per extra consult. Kijk ook hier naar jouw 3-jaars zorgverleden, wees voorzichtig met oververzekeren. Vaak is na 2 tot 3 consulten je problematiek verholpen.

4 - Goede tanden? Sla eens een jaar over bij de tandarts. Pak in 2019 wel tandarts in het aanvullend pakket. Ga gelijk in januari 2019 en in december 2019 op controle, en sla ook 2020 weer over. Besparing zo’n € 285,- per jaar. Tip! Sluit via independer.nl jouw zorgverzekering af en je krijgt gratis de tandongevallen-verzekering. Deze vergoedt jouw tandartskosten (alleen) na een ongeval. 

5 - Heb je een reisverzekering met geneeskundige kosten. Dan bespaar je € 54,- per jaar door je niet te verzekeren voor medische hulp buitenland. Nog geen reisverzekering en je gaat wel regelmatig op reis naar het buitenland (vooral landen als Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland of Zweden) dan is het raadzaam om een reisverzekering te regelen. Deze is beduidend goedkoper en heeft veel meer extra service. Let op, voor een dagje naar Aken of Brussel is aanvullend verzekeren niet nodig. De zorgkosten zijn nagenoeg gelijk met die van Nederland en hierdoor geregeld in jouw basis zorgverzekering.

6 - In de Hulpmiddelen zitten de grootste sluipkosten en kans op oververzekering. Rekenvoorbeeld: jouw bril wordt vergoedt voor € 200 per 2 jaar. Maar je betaalt hiervoor een extra premie van € 19,- per maand (2 jaar € 456,-). Je krijgt € 200,- omdat je € 456,- extra premie betaalt... Dure bril.

7 - Heb je een partner en kinderen. Laat de kinderen meeverzekeren bij de partner met het meest uitgebreide aanvullende pakket. Zij profiteren dan ook van deze extra's. Tip! Kinderen met beugels (orthodontie). Vaak is een maximaal bedrag verzekerd en dat eenmalig. Bij overschrijding van dit bedrag over de jaren dat je bij dezelfde maatschappij verzekerd bent, komt dit voor jouw eigen rekening. Dus wissel regelmatig (jaarlijks) van zorgverzekeraar.
Bonus - Wil je 2% op jouw spaargeld krijgen ipv 0,0000001% van de bank. Kies dan voor een jaarpremie. Cadeautje ;-)

Wij horen graag wat je van deze bespaartips vond en weet ... WijzerWonen is er om je te helpen en van een financieel gezond en goed verzekerd leven te genieten.


Terug
Contactgegevens

Bezoekuren

Ma/Do:  9:00 - 17:00 uur
Vr:  9:00 - 16:00 uur


Telefonisch bereikbaar

Ma/Vr:  9:00 - 21:00 uur
Za:  9:00 - 15:00 uur
* buiten de aangegeven tijden alleen voor spoedmeldingen.